perjantai 16. lokakuuta 2015

Suppilovahverokeitto

Perheen miesväki on tänään poissa ja olen yksin kotona, joten sain nauttia myös päivällistä oman tahtoni mukaan. Yksin ollessani ruokani onkin yleensä kasvisvoittoista, joko jotain salaattia tai kasvisruokaa.  Tänään päivälliseksi herkuttelin kestosuosikkiani, suppilovahverokeittoa.

Olen todella surkea sienien kerääjä. En vain löydä niitä vaikka kuinka metsässä tarpoisin enkä sen puoleen kyllä hyvin edes sieniä tunne. Onneksi toreilla on myyjiä, jotka jollain ihmeen taidolla löytävät kantarelleja ja suppilovahveroita satoja litroja jostain.

Tässä eräänä päivänä ovikellomme soi ja ihana naapurini toi minulle ison ämpärillisen poimimiaan suppilovahveroita. Hän kuuluu juuri tähän eriskummalliseen ryhmään, jolla on kadehdittava taito löytää sieniä.

Suppilovahverot kuivaan syksyisin talvea varten. Minulla ei ole mitään kuivuria, vaan levitän saunan lauteille sanomalehtiä, niiden päälle talouspaperia useamman kerroksen ja sienet väljästi siihen päälle. Kuivumiseen menee jokunen päivä. Kannattaa pöyhiä sieniä välillä, kuivuvat paremmin. Kuivuneet sienet säilön lasipurkkiin, jossa on tiivis kansi.

Suppilovahverokeitto

1 l vettä
1 lihaliemikuutio
200 g polar 9% sulatejuustoa
30 g vehnäjauhoja
2 dl ruokakermaa 10%
25 g kuivattuja suppilovahveroita

Lisää kattilaan 9 dl vettä, lihaliemikuutio ja sulatejuusto. Kuumenna, kunnes juusto on sulanut ja liemi kiehuu miedolla lämmöllä. Sekoita vehnäjauhot 1 dl kylmää vettä ja lisää ohuena nauhana liemen joukkoon. Sekoita vispilällä. Lisää keittoon kuivatut, pieneksi murennetut sienet. Keitä miedolla lämmöllä 5 min ja lisää joukkoon ruokakerma. Anna keiton kiehua vielä hiljalleen 10 min, sammuta liesi ja anna hautua kannen alla 15 min. Nauti keitto kuumana.

Ravintosisältö 46 kcal/100g.


Suppilovahverokeitto, päivällinen

480 g suppilovahverokeittoa
1 kpl (57 g) rukiinen karjalanpiirakka Fazer
2 dl Eila laktoositonta, rasvatonta maitojuomaa

Annoksen ravintosisältö 376 kcal.


Supppilovahverot
 







2 kommenttia:

  1. Ihania ruokaohjeita! Tätä sienikeittoa ainakin kokeilen, ja enpä ole ikinä hernekeittoa itse valmistanut niin kyllä sekin menee kokeiluun :)

    VastaaPoista