tiistai 6. lokakuuta 2015

Kurinalaisuus hukassa!

Vatsatauti on hellittänyt, mutta olo ei ole kyllä läheskään normaali. Ruoka ei maita eikä oikein mitään meinaa jaksaa tehdä. Tosin tällä kipsijalalla lähes kaikki on hankalaa, mutta nyt ei vain jaksa senkään vertaa...

Olen sellainen, että kun pidän tarkkaa (minulla se tarkoittaa grammantarkkaa...) ruokapäiväkirjaa, sujuu syöminen järkevästi. Mutta kun poikkean tästä, saattaa muutama päivä ensin mennä vielä hyvin, mutta sitten se lipsuminen alkaa; napsin mitä sattuu ja milloin sattuu, annoskoot kasvavat ym. Nyt onkin sitten taas aika työ edessä, jotta pääsen "normaaliin rytmiin", kun tauti on selätetty.

Minä siis punnitsen jokaisen aterian, jokaisen suupalan, merkitsen ylös ja lasken kalorit. Tiedän, että kaikille ei sovi tämä tapa, mutta omalle kohdalleni olen sen todennut toimivimmaksi. Minulle sopii kuri ja hammastenkiristys, kunhan asetan sen itse itselleni. Jotenkin tällä tavalla on helpompi valvoa omaa syömistään ja ennen kaikkea pitää annoskoko kurissa. Itselläni lähtee todella helposti annoskoko kasvamaan. Vatsani on aikalailla pohjaton ja syön välillä todella paljon ja todella nopeasti. Siinä ei ruoansulatus ehdi mukaan, varsinkin kun syöminen on yleensä aikamoista ahmimista. Tästä seuraakin sitten fyysisesti vatsan kivistystä ja henkisesti pahaa oloa.

Normaalissa rytmissä päivittäinen ateriarytmi on seuraava:

aamupala (n. klo 7.30-8.30, riippuen miten herään)
välipala (n. klo 10-10.30)
lounas (n. klo 11.30)
välipala (n. klo 14-15)
päivällinen (n. klo 17)
iltapala (n. klo 20)

Nyt en siis ole muutamaan päivää kaloreita mittaillut enkä ruoka-aikoja noudattanut. Eipä ole mikään oikein maistunutkaan muutamaan päivään ja olenkin syönyt tasan sitä mikä on maistunut. Enimmäkseen se on ollut edelleen mehujäät, joita voisinkin sitten syödä vaikka kuinka ja monta. Ja onhan niitä mennytkin... Eilen sain päivällisellä syötyä muutaman perunan nakkikastikkeella ja illalla maistui mannapuuro mansikoilla, mutta aamupuuroa en ole saanut syötyä, en sitten millään. Eilen paistoin sitten aamupalaksi ihania lettuja (laitan niistä jossain vaiheessa teille reseptiä ja kuvaa) ja tänään sain syötyä vähän luonnon jugurttia, hunajaa ja pähkinöitä. Raikas ja kylmä on tehnyt tänään kauppaansa ja nautinkin päivällä syysauringossa tämän raikkaan välipalan (kahvi jäi kylläkin juomatta, sitä en ole myöskään moneen päivään pystynyt juomaan):

Raikas välipala

300 g verigreippiä
110 g appelsiini
2 dl kahvia
1 dl laktoositonta maitojuomaa

Välipala 128 kcal.

Raikas välipala


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti