lauantai 17. lokakuuta 2015

Hernesoppaa!

Tänään meillä oli hernekeitto päivä, tosin ilman pannukakkua tällä kertaa. Keitän sopan aina itse, ihan jo pelkästään siitäkin syystä, että en tykkää valmiista purkkikeitoista, koska niissä "liha" on pelkkää läskiä. Yök... Plussana maun lisäksi omassa keitossa (tällaiselle kalorikyttääjälle) on puolet vähemmän kaloreita, kuin valmiissa purkkikeitossa!

Minun Hernekeitto -reseptini menee näin:

1 pss (500 g) Papuska luomu, kuivattu ruokaherne
1 lihaliemikuutio
150 g sipulia
2 rkl (30 g) Dijon hunaja sinappia
3 l vettä
400 g naudan jauhelihaa 10%
n. 1 rkl meiramia

Huuhtelen herneet hyvin ja laitan kattilaan likoamaan runsaaseen veteen yön yli. Seuraavana päivänä huuhtelen herneitä vielä, lisään kattilaan 3 l vettä sekä lihaliemikuution. Annan kiehua hetken ja jos/kun pintaa nousee irtonaisia herneen kuoria, poistan ne reikäkauhalla. Sen jälkeen lisään mukaan pieneksi pilkotun sipulin ja keitto saa kiehua hiljalleen 1-1,5 tuntia.

Keittoon lisätään paistettu jauheliha, dijon sinappi ja meiramia maun mukaan (jätä pois, jos et pidä meiramin mausta). Annan kiehua hiljalleen vielä puoli puoli tuntia.

Ravintosisältö 55 kcal/100 g.


Hernekeitto, annos

480 g hernekeittoa
1 rkl (10 g) Turun mietoa sinappia (laitan sinappia vielä mausteeksi keittoon)
1 pala (19 g) Leivon Leipomon ruisvarrasta
4 g Oivariini, vähärasvaisempi
1 siivu (10 g) Oltermanni 17%
2 dl Eila laktoositon rasvaton maitojuoma

Annoksen ravintosisältö 429 kcal.

Hernekeittoa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti