Minun Hernekeitto -reseptini menee näin:
1 pss (500 g) Papuska luomu, kuivattu ruokaherne
1 lihaliemikuutio
150 g sipulia
2 rkl (30 g) Dijon hunaja sinappia
3 l vettä
400 g naudan jauhelihaa 10%
n. 1 rkl meiramia
Huuhtelen herneet hyvin ja laitan kattilaan likoamaan runsaaseen veteen yön yli. Seuraavana päivänä huuhtelen herneitä vielä, lisään kattilaan 3 l vettä sekä lihaliemikuution. Annan kiehua hetken ja jos/kun pintaa nousee irtonaisia herneen kuoria, poistan ne reikäkauhalla. Sen jälkeen lisään mukaan pieneksi pilkotun sipulin ja keitto saa kiehua hiljalleen 1-1,5 tuntia.
Keittoon lisätään paistettu jauheliha, dijon sinappi ja meiramia maun mukaan (jätä pois, jos et pidä meiramin mausta). Annan kiehua hiljalleen vielä puoli puoli tuntia.
Ravintosisältö 55 kcal/100 g.
Hernekeitto, annos
480 g hernekeittoa
1 rkl (10 g) Turun mietoa sinappia (laitan sinappia vielä mausteeksi keittoon)
1 pala (19 g) Leivon Leipomon ruisvarrasta
4 g Oivariini, vähärasvaisempi
1 siivu (10 g) Oltermanni 17%
2 dl Eila laktoositon rasvaton maitojuoma
Annoksen ravintosisältö 429 kcal.
Hernekeittoa |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti