torstai 8. lokakuuta 2015

Aurinkoinen lounassalaatti

Ulkona on niin kaunis ilma, aurinko paistaa ja luonto kylpee väreissä. Koska en pääse tämän kipsin takia ulos lenkkipolulle nauttimaan luonnosta, päätin tekaista itselleni värikkään lounaan, jonka nautin sitten tässä kotikeittiössä auringon paisteessa. "Same, same, but different", sanoisi isäni tähän.

Bataatti on herkullinen ja maukas, yksi suosikkini. Välillä on kausia, kun syön sitä paljon. Yleensä valmistan siitä ihan perinteistä sosekeittoa, mutta nyt mieleni teki jotain pureskeltavaa. Tämän salaatin alkuperäinen ohje oli joskus muutamia vuosia sitten Pirkka-lehdessä, mutta muotoutuu aina makuni mukaan. Kyytipojaksi kannullinen limeviipaleilla maustettua kylmää, raikasta vettä.

Aurinkoinen bataatti-juustosalaatti

52 g jääsalaattia
82 g kurkkua
25 g punasipulia

190 g uunissa paistettua bataattia
1 tl oliiviöljyä

50 g vuohenjuustoa (kevyt)
20 g sinihomejuustoa
20 g Valion mustaleima-juustoa

Herneenversoa

Uunibataatin valmistusohje:

Batattia
Tuoretta chiliä
Oliiviöljyä

Mausteita maun mukaan (suola, sipuli-/valkosipulijauhe, tuoretta valkosipulia, mustapippurirouhe, chilijauhe, rose-/viherpipppuri yms.). Itse laitoin tällä kertaa Pasta Basilico-mausteseosta sekä valkosipulijauhetta.

Salaatti:

Kuori ja pilko bataatti kuutioiksi. Poista chilistä siemenet ja pilko pieneksi. Sekoita kulhossa pilkottu bataatti, chili, oliiviöljy ja mausteet. Paista bataattikuutioita uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia (kunnes ovat kypsiä).

Revi salaatti lautaselle. Kuori ja pilko kurkkua siihen päälle. Kuori punasipuli, halkaise ja leikkaa siitä ohuita siivuja salaatin päälle. Lisää salaatin päälle uunissa kypsytetyt bataattikuutiot.

Itse laitoin tällä kertaa myös vuohenjuustoviipaleet (4 kpl) ja sinihomejuuston folion päällä uuniin kypsymään/sulamaan. Voit myös paistaa juustot pannulla. Lämpimät juustot lisätään salaatin päälle. Koristele herneenversoilla.

Lounas 470 kcal.


Aurinkoinen bataatti-juustosalaatti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti