perjantai 16. lokakuuta 2015

Kebabsalaatti

Tänään herkuttelin lounaalla kebabsalaatilla. Kebablihan valmistan itse, se on helppoa ja mielestäni vielä monin verroin parempaa, kuin useimmissa kebabiloissa. Kannattaa kokeilla, onnistuu varmasti!

Kebabliha

700 g naudan jauhelihaa (rasvaa 10%)
30 g aromisuolaa
n. 2 rkl jauhettua mustapippuria
paprikamaustetta
chilijauhetta
(tabascoa)

Ainekset sekoitetaan keskenään yleiskoneella tai käsivatkaimella (taikinakoukut) hyvin, 5-10 min. Laita sekaan vaikka tabascoa, jos tykkäät tulisemmasta ja/tai valkosipulia, mikäli olet sen ystävä. Painele käsin massasta kunnolla ilma pois ja muotoile yhdeksi, käsivarren paksuiseksi pötköksi. Pötkö kääritään tiukasti folion sisään. Kannattaa laittaa useampi kerros foliota, itse laitan 3-4 kerrosta.

Pötkö uunipellille ja paistetaan uunissa 100 asteessa 4 tuntia.  Anna kypsän kebabin vetäytyä paistamisen jälkeen 30 minuuttia ja siirrä jäähtymään jääkaappiin.

Kebabliha kannattaa valmistaa edellisenä päivänä. Kylmästä lihasta on helppo veistellä juustohöylällä ohuita suikaleita. Voit lämmittää suikaleet uunissa 225-250 asteessa muutaman minuutin ennen syömistä tai paistaa niitä pannulla. Itse tykkään jälkimmäisestä vaihtoehdosta, jolloin pinta saa rapean paistopinnan.

Kebablihasalaatti

108 g jäävuorisalaattia
183 g tomaattia
22 g punasipulia
131 g kebablihaa
13 g kebablihakastiketta
60 g kermaviiliä (vähälaktoosinen, 3,5 % rasvaa)

Ravintosisältö/annos 375 kcal.

Aika herkullinen, vai mitä? Runsas ja  täyttävä sekä kaloritkin kohdallaan!


Kebabsalaatti



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti