Kebabliha
700 g naudan jauhelihaa (rasvaa 10%)
30 g aromisuolaa
n. 2 rkl jauhettua mustapippuria
paprikamaustetta
chilijauhetta
(tabascoa)
Ainekset sekoitetaan keskenään yleiskoneella tai käsivatkaimella (taikinakoukut) hyvin, 5-10 min. Laita sekaan vaikka tabascoa, jos tykkäät tulisemmasta ja/tai valkosipulia, mikäli olet sen ystävä. Painele käsin massasta kunnolla ilma pois ja muotoile yhdeksi, käsivarren paksuiseksi pötköksi. Pötkö kääritään tiukasti folion sisään. Kannattaa laittaa useampi kerros foliota, itse laitan 3-4 kerrosta.
Pötkö uunipellille ja paistetaan uunissa 100 asteessa 4 tuntia. Anna kypsän kebabin vetäytyä paistamisen jälkeen 30 minuuttia ja siirrä jäähtymään jääkaappiin.
Kebabliha kannattaa valmistaa edellisenä päivänä. Kylmästä lihasta on helppo veistellä juustohöylällä ohuita suikaleita. Voit lämmittää suikaleet uunissa 225-250 asteessa muutaman minuutin ennen syömistä tai paistaa niitä pannulla. Itse tykkään jälkimmäisestä vaihtoehdosta, jolloin pinta saa rapean paistopinnan.
Kebablihasalaatti
108 g jäävuorisalaattia
183 g tomaattia
22 g punasipulia
131 g kebablihaa
13 g kebablihakastiketta
60 g kermaviiliä (vähälaktoosinen, 3,5 % rasvaa)
Ravintosisältö/annos 375 kcal.
Aika herkullinen, vai mitä? Runsas ja täyttävä sekä kaloritkin kohdallaan!
Kebabsalaatti |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti