torstai 5. marraskuuta 2015

Vesi vanhin voitehista

Juon aika paljon vettä päivisin, 2,5-3 litraa. Jos jostain syystä määrä jää huomattavasti pienemmäksi, on olo turvonnut ja väsynyt. Pääkin saattaa olla kipeänä. Silloin taas kun olen syönyt jotain raskasta tai syöminen on karannut käsistä (kuten esim. nyt maanantaina kävi...), juon erityisen paljon vettä. Joskus myös pelkällä veden juonnilla saan esim. naposteluhimoa helpotettua.

Jos pelkän veden juonti tuntuu hankalalta, kannattaa lisätä joukkoon vaikka sitruunan tai limen viipaleita, hedelmiä tai marjoja. Jäiset marjat toimivat mukavasti jääpaloina, pitävät veden raikkaan viileänä pitkään ja antavat lisäksi makua. Pakastaa voi myös hedelmiä, vaikka mandariinin paloja jolloin ne toimivat samalla tavalla kuin jäiset marjat, jos haluaa viilennystä juomaan.

Liikuntapäivinä juon tietenkin vielä enemmän ja itse vannon kyllä mielummin veden nimeen kuin jonkin valmiin urheilujuoman, jotka pitävät sisällään paljon lisäaineita ja turhia kaloreitakin.

Hanki kiva pullo, se voi kummasti kannustaa juomaan ja samalla saat kätevästi mitattua päivän mittaan juotua vesimäärää.  Olen saanut eräältä hyvältä ystävältäni tämän (alla kuvassa) vesipullon Ystävänpäivälahjaksi ja tämä on kyllä ihanin vesipullo mitä minulla on koskaan ollut! Se kulkeekin aina mukanani =)

Raikasta päivää!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti