keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Kanasalaattia

Tapasin tänään ystäväni lounaan merkeissä. Olemme samassa työpaikassa, hän vain on hoitovapaalla tällä hetkellä.

Työpisteemme muutti vuosi sitten ja edellisessä paikassa oli alakerrassa huoltoasema, Tammelan Hovi. Siellä on yksi parhaimmista kanasalaateista ikinä. Suosittelen kokeilemaan, jos Tampereella asustaa tai tällä suunnalla poikkeaa. Päätimme mennä "verestämään muistoja", makuhermoja ainakin.

Salaatti oli vähintään niin hyvä kuin muistimmekin. Nappasin siitä valokuvan ja kehtasinpa kysellä majoneesin rasvapitoisuuttakin. Lounasruuhka oli sen verran kova, että tarkempia tietoja en viitsinyt kysellä, joten laskin arviolta salaatin ravintosisältöä kotosalla. Saatavana olisi ollut kevytmajoneesiakin, mutta tässä oli nyt sitä tuhdinta mallia. Kaikkea majoneesia en syönyt, arvioin, että noin 1 rkl siitä meni.

Ravintolassa leivotaan itse joka päivä peruna-ohrarieskoja ja myös ne ovat todella hyviä. Niitäkin on ollut ikävä :) Salaattiannoksessa niitä on onneksi yksi.

Arvelin salaatin sisältäneen:

60 g jäävuorisalaattia
1 kpl tomaatti
1 dl kurkkua
1,5 dl paistettua broileria
100 g persikkakuutioita sokeriliemessä
20 g currymajoneesia
1 kpl (n.73 g) perunarieska

Annoksen kcal olisi tämän laskelman mukaan 460. Taidan joku päivä poiketa rauhallisempana hetken, hakea salaatin ja ihan mielenkiinnosta vielä kysellä tarkempia määriä.

Hyvä ruoka, parempi seura <3


Tammelan Hovin Kanasalaatti

2 kommenttia: