Yhtenä päivänä ihana naapuri kiikutti taas ovelle ison kasan superfoodeja, suppilovahveroita. Osan kuivasin talven varalle, mutta päätin tehdä tuoreista sienimuhennosta. Kaveriksi paistoin suomalaista kirjolohta ja pakkasesta Apetitin kruunuvihanneksia. Ai että oli herkullinen lounas!
Paistettua kirjolohta ja suppilovahveromuhennosta
150 g tuoreita suppilovahveroita
50 g sipulia
50 g ruokakermaa Arla 10%
suolaa ja pippuria
190 g kirjolohta
sitruunasormisuolaa Pirkka
150 g Apetit kruunusekoitus
Pilko sipuli ja sienet pieneksi. Kuullota ensin pannulla hetki sipulia ja lisää sitten sienet. Paista miedolla lämmöllä, kunnes sienistä on neste haihtunut. Mausta ja lisää kerma. Anna hautua.
Paista toisella pannulla kirjolohen filee ja mausta. Itse tykkään tuosta Pirkan sitruunasormisuolasta. Hienonnan sen morttelissa "jauhoksi" ja ripottelen päälle.
Keitä kasvikset vähässä vedessä kypsiksi ja mausta halutessasi suolalla.
Annos 496 kcal.
Paistettua kirjolohta ja suppilovahveromuhennosta |
Tänään kokkasin itselleni lounaaksi kasvis-"torneja", tai miksi näitä nyt sitten voisi nimittää. Olivat kyllä niin hyviä, veivät kielen mennessään.
Kasvistornit
160 g kuorittua bataattia
110 g munakoisoa
135 g tomaattia
60 g vuohenjuustoa, kevyt
40g salaattia
40 g paprikaa
Kuori ja viipaloi bataatti. Kypsensin uunissa 200 asteessa, kunnes olivat melkein kypsiä. Otin pois uunista, ripottelin päälle pasta basilico maustetta ja nostin bataattiviipaleen aina munakoisoviipaleen (jonka päälle ripottelin vähän suolaa) päälle ja laitoin takaisin uuniin hetkeksi. Otin taas pois uunista ja lisäsin päälle viipaleet tomaattia, siihen päälle vielä vuohenjuustoa ja takaisin uuniin, 5-10 minsaa.
Lisäksi tein vielä pienen salaatin.
Annos 295 kcal (kasvistornit 281 kcal, salaatti 14 kcal.)
Kasvistornit |
Viime syksynä lehdissä oli myski- eli talvikurpitsasta ja tämän sosekeiton ohjeen korvan taakse laitoin. Silloin sitä en löytänyt lähikaupasta ja nyt Halloweenin aikaan huomasin sitä vihannesosastolla olevan. Jäi siinä hötäkässä ostamatta, mutta nyt viikonloppuna sitä onneksi siellä vielä oli. Toivon todella, että sitä vieläkin löytyy, sillä ei jäänyt viimeiseksi kerraksi, kun minä sitä ostan. Oli kyllä erittäin hyvää, suosittelen! Paljon bataatin kaltainen ja makuinen, aika makea. Kurpitsan ravintoarvot ovat kohdillaan, sisältää 44 kcal/100 g (bataatti 85 kcal), melkein puolet vähemmän hiilihydraatteja 12 g (bataatti 20 g) ja paljon vitamiineja sekä magnesiumia. Tänään siis kokeilin valmistaa siitä tätä keittoa päivälliseksi.
Kookoksinen myskikurpitsasosekeitto
875 g kuorittua myskikurpitsaa
3 valkosipulin kynttä
2 tl oliiviöljyä
200 g Santa Maria light kookosmaitoa (tölkissä)
1 dl vettä
Pasta Basilico-mausteseosta
Kurpitsa oli yllättävän kova. Halkaisin sen ensin puoliksi ja koversin sisältä siemenet talteen. Sen jälkeen poistin kuoret. En usko, että se onnistuu kuorimaveitsellä, itse ainakin kuorin kunnon kokkiveistä käyttämällä.
Pilkoin kurpitsan, laitoin uunivuokaan, päälle hieman oliiviöljyä ja sekaan 3 kpl kuorittuja valkosipulin kynsiä. Uuniin 240 asteeseen, reilu puoli tuntia (kunnes lohkot ovat pehmeitä).
Kaadoin kurpitsalohkot kattilaan, lisäksi kookosmaitoa ja soseutin sauvasekoittimella. Mausteita oman maun mukaan. Kurpitsa on niin hyvän makuinen, että eipä juuri muuta kaipaa kuin ripauksen suolaa ja pippuria. Keitto jäi sen verran paksuksi, niin lisäsin vielä 1 dl vettä ja annoin keiton hautua hetken vielä miedolla lämmöllä liedellä.
Ravintosisältö 48 kcal/100 g.
Paahdoin pannulla talteen ottamiani kurpitsansiemeniä vielä keiton päälle ja koristeeksi tuoretta basilikaa. Tämä oli niin hyvää, että en malta odottaa huomiseen, sillä nautin loput keitosta silloin lounaaksi :).
Päivällinen; Keittoa 430 g + 16 g kurpitsansiemeniä paahdettuna.
Annos 256 kcal.
Myskikurpitsa |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti