tiistai 10. marraskuuta 2015

Savukalakeitto

Tein muuten eilen pitkästä aikaa savukalakeittoa. Nam, suosittelen!

Savukalakeitto

7 dl vettä
1/2 sipuli
merisuolaa
kokonaisia valko- ja maustepippureita (5-7 kpl kumpaakin laatua)

602 g kuorittua perunaa
247 g savustettua kirjolohifileetä
7 dl laktoositonta maitojuomaa 3% ("punaista maitoa")
18 g Oivariini vähäraisvaisempi

Laita kattilaan vesi ja mausteet sekä muutamaan palaan pilkottu (kuorittu) sipuli. Suolan kanssa kannattaa huomioida, että savukalassa on jo aika reilusti suolaa. Anna liemen kiehua sillä aikaa, kun kuorit ja pilkot perunat. Siivilöi liemi (pois pippurit ja sipuli) ja lisää perunat. Anna kiehua ja kun perunat ovat melkein kypsiä laita mukaan savukala. Keitä perunat kypsiksi. Lisää vielä joukkoon maito ja oivariini. Kiehauta. Lisää hienoksi silputtua tuoretta tilliä, jos haluat (voi ripotella myös vaikka vain omaan annokseen). Meillä tämä jää pois, koska nuorimmainen herroista ei tillistä tykkää :)

Ravintosisältö 62 kcal/100g.

Oma keittoannokseni painoi 500 g, 310 kcal.

Savukalakeitto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti