tiistai 17. marraskuuta 2015

Kasvata itse herneenversoa

Herneenverso on kevyt, mieto ja maukas lisä salaattiin, leivän päälle tai ihan vain ruoka-annoksen koristeeksi. Muutama vuosi sitten olin kylässä erään ystäväni vanhempien luona ja hänen äitinsä oli laittanut useampaan ruukkuun keittiön ikkunalle kasvamaan näitä herneenversoja. Siinä sitten jutellessamme, napsin yhden ruukullisen suihini :). Häneltä sainkin vinkin kuinka helppoa näiden kasvattaminen on ja sen jälkeen keittiössämme on melko usein kasvamassa ainakin yksi ruukullinen tätä herkkua.

Tarvitaan vain kuivattuja herneitä, multaa ja sopivan astian. Käytän Papuskan luomu herneitä, niistä keittelen myös hernekeiton, jonka ohjeen löydät täältä.

Liotan (ei välttämätöntä) kuivattuja herneitä yleensä ensin tunnin/pari kylmässä vedessä. Astiaan/ruukkuun vähän multaa pohjalle, liotetut herneet siihen päälle ja kevyesti multaa vielä päälle. Mitä enemmän multaa päällä, sitä kauemmin itäminen kestää. Laitan muovikelmua vielä päälle, itäminen alkaa näin nopeammin (muutamassa päivässä). Muistaa vain pitää mullan kosteana. Reilun viikon-kahden viikon kuluttua "sato" on valmis.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti